Често задавани въпроси

От 2010 година екипът на Cassia Tour се грижи за комфорта на своите клиенти и им предоставя най-добрите възможности за екскурзия и почивка!
С цел да Ви осигурим едно наистина незабравимо пътешествие екипът ни внимателно подбира новите продукти, държи и следи за високото качество на предлаганите туристически услуги и поставя като приоритет желанията и изискванията на нашите клиенти.
Ние, се стремим да бъдем винаги актуални и иновативни и да предлагаме богата гама от туристически дестинации за всеки вкус и възраст – от класически и добре познати места за почивка до по-нестандартни и нетрадиционни маршрути. За да Ви помогнем да изберете най-добрата оферта за Вас и да избегнете възможни неприятни моменти по време на Вашата ваканция сме подготвили кратка полезна информация относно Вашето пътуване!
 
1.  Как да резервирам?
Резервация за желан от Вас продукт може да направите:
- чрез директно закупуване от нашата он лайн платформа;
- чрез направено запитване на e-mail [email protected], plovdiv@cassiatour.bg;
- чрез направено запитване на един от следните телефони.

 

2.  Кога да резервирам?
Колкото по-рано планирате и резервирате Вашата почивка, толкова по-голям ще е изборът на дестинации и хотели и по-изгодни ще са нашите предложения! Следвайки световните тенденции в развитието на туризма големите отстъпки за ранни записвания са вече абсолютен факт. Най-добри условия можете да получите при резервации до края на месец февруари или март. Планирайте рано отпуски и почивки, дълги уикенди или кратки пътешествия, защото така ще спечелите.
Нашите правила за резервация и срокове са ясни и прозрачни - залегнали са в Общите правила и условия, неразделна част от Вашия договор за туристическо пътуване, който ще Ви бъде съставен и предоставен в момента на резервация.
 
3.  Как да избера най-подходящата почивка!
За да изберете най-подходящата оферта за почивка и да получите максимума от Вашата ваканция, моля обърнете внимание на следното:
·  Подробна информация за всяка дестинация, която Cassia Tour  предлага, е налична на сайта на фирмата, но ако имате допълнителни въпроси или се интересувате от дестинация, за която не намирате информация на сайта ни, ние сме на Ваше разположение.
·  Описание на услугите във всеки хотел е налично на нашия сайт, в който ще можете видите снимки и видео за всички от избраните дестинации и хотели, но също така ще го получите и при настаняването в избрания от Вас хотел. За Ваше удобство и сигурност, моля изискайте най-подробна и точна информация от рецепцията или представител на място.
·  Към описанието на всеки хотел на сайта ни ще видите някои от най-често използваните съкращения на термини в хотелските услуги, свързани с типа изхранване.
Вижте какво означават те и изберете най-добрия вариант за Вас:
BB (Bed and Breakfast) цената включва нощувка и закуска.
HB (Half Board) цената включва нощувка, закуска и вечеря, т.е полупансион.
FB (Full Board) цената включва нощувка, закуска, обяд и вечеря, т.е пълен пансион.
AI (All Inclusive) цената включва всичко: нощувка, закуска, обяд, вечеря, алкохолни и безалкохолни напитки (само местно производство), междинна закуска и забавления в хотела.
UAI (Ultra All Inclusive) - всичко включено в цената: пълен пансион+някои вносни алкохолни напитки+някои допълнителни услуги по усмотрение на администрацията на хотела.
·  Настаняването в стаите на хотелите е след 14:00 ч., а в деня на напускането, стаите се освобождават до 10:00 или 12:00 ч., в зависимост от изискванията на съответния хотел. При ранно пристигане или късен трансфер, бихте могли да оставите своя багаж в специално отредена "стая за багаж". Друга възможност е доплащане за ранно настаняване или късно освобождаване на стаите - моля, потърсете повече информация предварително в нашите офиси.
 
4.  Кое е важно за моето пътуване?
·  Вашата медицинска застраховка: В туристическия пакет на Cassia Tour е включена медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит на отговорност 10 000 евро, но по Ваше желание за пътуване в Европа можете да се снабдите с Европейска Здравна карта или да направите застраховка с по-висок лимит на отговорност срещу допълнително заплащане.
·  Вашите полети: В деня преди отпътуването Ви, ще се свържем с Вас, за да потвърдим часа на полета, терминала, от който ще се извърши, както и името и телефона на представителя на фирмата, който Ви изпраща. Моля, имайте в предвид, че всички часове на полети, цитирани на разписания и изписани в билета, са в местни времена. Желателно е да се явите на летището поне 2 часа преди полета. Cassia Tour запазва правото си за промяна, съобразно подадената информация от опериращата авиокомпания.
·  Информация за час и място на отпътуване при автобусните програми: Точен час, място на отпътуване и телефон на придружаващия водач ще получите 2 дни преди Вашето отпътуване чрез електронна поща или по телефон.
·  Пътуване на непълнолетни деца: Ако дете до 18 г. пътува само с единия родител или без родител, задължително е наличието на нотариално заверено пълномощно от втория родител или и от двамата, за пътуване в чужбина. При несъвпадение на фамилните имена трябва да се приложи и копие от акта за раждане!
 
5.  Как да платя?
Можете да платите Вашата резервация по банков път или на каса в офис на Cassia Tour.
 
Банкови данни:
„Касиа Тур„ ЕООД
"Cassia Tour" Ltd.
 
Сметка в ЛЕВА:
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
Хасково, клон Хан Крум
IBAN:BG26UNCR70001520625922
Банков код: BIC: UNCRBGSF
 
Сметка в ЕВРО:
ТЕ-ДЖЕ ЗИРААТ БАНКАСЪ
Кърджали, клон Булаир
IBAN: BG88TCZB93501410222100
Банков код: BIC: TCZBBGSF
  
 
6.  Как ще получа ваучер за моето настаняване?
Ваучер за резервирания от Вас продукт ще получите на Вашата електронна поща или на място в някой от офисите ни (контакти), щом резервацията Ви е напълно платена.
Крайният срок за заплащане е 21 дни преди датата на Вашето настаняване, освен в случаите когато изрично е упоменат друг срок.
 
7.  Как да сключа застраховка „Отмяна на пътуване”?
Имате възможност за сключите допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от ЗТ, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващия и негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Застраховка “Отмяна на пътуване” можете да сключите само в деня, в който правите Вашата резервация.
Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. В зависимост от възрастта на туриста, стойността на застраховката е между 3% и 8% начислени върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.