Мармарис / ТУРЦИЯ

Разположение:
Мармарис е един от най-предпочитаните курорти, разположен на Турската ривиера. Намира се на северния бряг на залива Гьокова, в провинция Мугла, югозападна Турция. Намира се на брега, където се срещат Егейско и Средиземно море. Той е важен пристанищен град на Турция. Водата е кристално чиста, а планинските склонове са покрити с борови гори. От малко рибарско селище в миналото днес Мармарис се е разраснал до един от най-големите турски курорти. В разгара на сезона в залива на Мармарис се събират до 10 000 лодки и яхти, някои от които струват милиони, защото градът е обичан от богатите и известните. В Мармарис има разнообразие от водни спортове, няколко планински маршрута, по които може да се разходите, както и много възможности за екскурзии из крайбрежните селца.
 
История:
В самия курорт Мармарис може да се види много, тъй като има богата история. Не е изяснено точно кога е създадено селището, но данните показват, че към 6-ти век пр.н.е. е било познато под името Фискос, част от Кария. Градът е бил част от Римската империя, по-късно Византия. В началото на 16 век се разгарят ожесточени битки между османците и рицарите кръстоносци за контрол над града и близките острови Додеканези. Замъкът в Мармарис е възстановен през 1522 от османския султан Сюлейман. Под егидата на Министерството на културата крепостта е била преобразувана в музей. Има седем галерии, от които най-голямата се използва като изложбена зала и дворът е украсен със сезонни цветя.
 
Развлечения:
Един от най-лазурните и приятни за почивка квартали на Мармарис е Ичмелер, намиращ се на 8 км. от центъра на града. В него има много хотели и живописно сливане на планина с море и страхотни гледки. В превод името му означава "изгубен рай", точно както местните наричат самия Мармарис.
Една от интересните допълнителни екскурзии, които се организират по време на почивките в Мармарис е посещение на най-близкия гръцки остров Родос. Там може да се види прочутия Родоски колос – статуята на Бога слънце, едно от седемте чудеса на древния свят.
В програмите по желание са включени и екскурзии до Памуккакле, басейните на Клеопатра и до аква парковете в околността.
 

Търсене в/във Мармарис

Подреди по :

Няма намерени записи в критериите Ви ! Можете да нулирате опциите за филтриране

Нагоре
<< < > >>